Na elektronskoj sjednici FŠCZ donesene tri nove naredbe

Na elektronskoj sjednici FŠCZ donesene tri nove naredbe
  • 08 Apr, 2020

SARAJEVO, 8. travnja (FENA) - Na danas održanoj izvanrednoj elektronskoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite (FŠCZ) temeljem Zakona o  zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, te Poslovnika o radu FŠCZ i Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) o proglašenju nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (Covid-19) na području FBiH, donesene su tri nove naredbe s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusa.

Naređeno je FUCZ-u da Sveučilišnom kliničkom centru Tuzla dostavi 2.000 testova na koronavirus (Covid-19), Zavodu za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona i Zavodu za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona po 1.200 transportnih medija i po 1.200 briseva, a Zavodu za javno zdravstvo Bosansko-podrinjskog kantona - Goražde 1.000 transportnih medija i 1.000 briseva.

Također, naređeno je FUCZ da izvrši raspodjelu zaštitnih sredstava i opreme (po 2.000 zaštitnih vizira, zaštitnih maski i zaštitnih rukavica) za potrebe zaposlenika Granične policije, Uprave za neizravno oporezivanje i Federalne uprave za inspekcijske poslove koji obavljaju dužnost na graničnim prijelazima na kojima su osigurani šatorski prostori za privremeni boravak bh. državljana koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu.

Za potrebe šatorskih prostora za privremeni boravak državljana BiH koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu, naređuje se FUCZ da osigura i postavi 33 pokretne EKO WC kabine na graničnim prijelazima Orašje (sedam komada), Velika Kladuša/Maljevac i Kamensko po četiri i po dva na graničnim prijelazima Bosanski Šamac, Gorica, Bosansko Grahovo/Strmica, Doljani, Osoje, Čepikuće, Neum I i II, Ivanica i Bijača, saopćeno je iz FUCZ-a.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj