U Federaciji BiH ukinuto stanje prirodne nesreće

U Federaciji BiH ukinuto stanje prirodne nesreće
  • 29 May, 2020

Vlada Federacije BiH na današnjoj telefonskoj sjednici donijela je odluku o ukidanju stanja prirodne nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa.

Stanje prirodne nesreće ukinuto je nakon više od dva mjeseca. Ova odluka je stigla nakon ublažavanja niza mjera, među kojima su i ukidanje samoizolacije i otvaranje granica, prenosi portal Klix.ba.

Vlasti u Republici Srpskoj prošlog tjedna ukinule su izvanredno stanje u ovom entitetu.

Podsjećamo, Vlada FBiH je 16. ožujka donijela odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće radi zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća. Dan kasnije, 17. ožujka, Vijeće ministara BiH je, na poziv Predsjedništva BiH, proglasilo je izvanredno stanje, odnosno stanje prirodne ili druge nesreće.

Također, Vijeće ministara BiH mjerodavno je za proglašavanje prestanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine, a na prijedlog Koordinacijskog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje ili na zahtjev mjerodavnih tijela entiteta ili Brčko distrikta BiH. Mjerodavni i dalje apeliraju na građane da se pridržavaju temeljnih preporuka, a to je držanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i često pranje ruku.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj