Objavljen cijeli program na platformi 26. Sarajevo Film Festivala

Objavljen cijeli program na platformi 26. Sarajevo Film Festivala
  • 10 Aug, 2020

Središnje mjesto za sve filmove, programe i sadržaje 26. Sarajevo Film Festivala, ne samo za publiku u Bosni i Hercegovini, već i za ljubitelje filma u regiji i svijetu bit će ondemand.sff.ba.

Sarajevo Film Festival ovom platformom filmskim autorima pruža mjesto gdje mogu prikazati svoja ostvarenja, a festivalskoj publici omogućava uvid u najbolje od regionalne i svjetske produkcije.

Prijavom na ondemand.sff.ba imate priliku gledati najnovije filmove iz domaće, regionalne i svjetske produkcije na svom uređaju. Zahvaljujući festivalskoj online platformi, publika ima priliku doživjeti posebno filmsko iskustvo u društvu i na lokaciji koju sami izaberu.

Programi i prateći sadržaji

Na ondemand.sff.ba dostupni su svi programi Sarajevo Film Festivala. Natjecateljski program – igrani film, Natjecateljski program – dokumentarni film, Natjecateljski program – kratki film, Natjecateljski program – studentski film, Open Air program i Pretpremijere serije ponudit će publici niz svjetskih i internacionalnih premijera.

Presjek najboljih regionalnih filmova iz protekle godine moći ćete pratiti u okviru programa U fokusu. Program Posvećeno donosi filmove ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva, meksičkog redatelja Michela Franca. Bit će predstavljena i brojna recentna ostvarenja svjetske kinematografije u okviru festivalskih sekcija Kinoscope, Summer Screen, Dan ljudskih prava, SFF Partner Presents, Suočavanje s prošlošću, Dječji program, TeenArena, a pregled bh. filmskih ostvarenja iz protekle godine donosi program BH film.

Publika festivala moći će pogledati i brojne prateće sadržaje, među kojima su i Masterclass razgovori s pet renomiranih filmskih stvaratelja: ovogodišnjim dobitnikom Počasnog Srca Sarajeva Madsom Mikkelsenom, Michelom Hazanaviciusom, Bérénice Bejo, Michelom Francom i Rithyjem Panhom.

Program Masterclass razgovora realizira se u suradnji s uglednim filmskim magazinom Variety iz Los Angelesa i bit će dostupan širom svijeta preko Variety Streaming Rooma. Razgovore o trendovima u suvremenoj filmskoj industriji, u kojima će sudjelovati i najznačajniji filmski profesionalci iz čitavog svijeta, također, ćete moći pratiti na ondemand.sff.ba kao dio programa CineLink Talks koji je realiziran u suradnji s Documentary Campusom i renomiranim filmskim magazinom Screen International.

Ondemand.sff.ba razvijen je u suradnji sa stream servisom Shift72, vodećom kompanijom na polju on demand festivala i Festival Scope, online platformom za filmske profesionalce.

Ondemand.sff.ba je VOD (video on demand) platforma koja vam omogućava pretplatu na kompletan program dostupan sedam dana, ali i mogućnost izbora pojedinačnih naslova, paketa filmova i pratećih sadržaja. S ondemand.sff.ba Sarajevo Film Festival je u mogućnosti da svoj program ponudi publici gdje god se ona nalazila u svijetu. Sadržaj VOD platforme ondemand.sff.ba će biti dostupan za gledanje na nadnevcima naznačenim na svakom pojedinačnom filmu.

Sadržaj platforme dostupan je na različitim teritorijima:

  1. Filmovi dostupni za gledanje u Bosni i Hercegovini;
  2. Filmovi dostupni za gledanje u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji i
  3. Filmovi dostupni za gledanje u cijelom svijetu.

Paketi, odnosno dostupnost sadržaja, isključivo su uvjetovani prikazivačkim VOD pravima za teritorije za koje je Sarajevo Film Festival bio u mogućnosti da osigura prava za prikazivanje. Filmovi dostupni za gledanje na navedenim teritorijima su raspoređeni u pakete, tako da možete provjeriti prije kupovine koji su sve filmovi dostupni na vašoj teritoriji. Moguće je kupiti, odnosno iznajmiti sve filmove koji su dostupni na vašoj teritoriji kupovinom paketa, a također je moguće iznajmiti pojedinačne filmove za gledanje. Nakon kupovine, odnosno na nadnevak koji je naznačen na svakom filmu, film će biti dostupan za gledanje. Nakon što započnete gledanje prvi put, imate 48 sati da odgledate film. Film je moguće stopirati, gledati od početka ili nastaviti gledanje od trenutka na kojem ste zaustavili.

Uživajte u programu 26. Sarajevo Film Festivala na način kao nikada prije! Festival počinje svjetskom premijerom filma “Koncentriraj se, baba” Pjera Žalice 14. kolovoza.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj