Tradicionalni Bajramski koncert u spektakularnom ambijentu Bijele tabije!

Tradicionalni Bajramski koncert u spektakularnom ambijentu Bijele tabije!
  • 22 May, 2020

Grad Sarajevo, u suradnji s Islamskom zajednicom u BiH, organizira Bajramski koncert koji će biti održan u spektakularnom ambijentu Bijele tabije. Koncert će, zbog pandemije koronavirusa, biti održan bez nazočnosti publike, ali će ga gledatelji moći pratiti na televiziji Hayat, prvog dana Ramazanskog bajrama u 17.30 sati.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka istaknuo je da usprkos izazovima koje donosi pandemija, Sarajevo čuva tradiciju, običaje i poštuje različitosti. Još jednom je pozvao građane da tijekom Ramazanskog bajrama posebno poštuju preporuke i mjere mjerodavnih institucija.

- Bajram je vrijeme lijepih želja, susreta, obitelji i druženja. Ove godine kao savjesni građani moramo poštovati preporuke i mjere zaštite, ali ćemo uz duhovnu i tradicionalnu glazbe, ilahije i kaside, ipak biti zajedno, usmjereni jedni ka drugima s najljepšim željama za našu zajednicu – naveo je gradonačelnik.

Repertoar koncerta pripremljen je tako da svaki stanovnik Sarajeva, Bosne i Hercegovine, ali i brojna publika izvan granica države, pronađu dio sebe u raskošnoj ljepoti naše duhovne glazbe, ali i tradicionalne narodne pjesme. 

Gosti i izvođači programa su zbor Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, međureligijski zbor Pontanima i grupa solista “Ašik”. Specijalni gosti su mlade umjetničke zvijezde BiH Eldin Huseinbegović, Armin Muzaferija i Naida Kraljić.

Posebno se radujemo učešću operne dive Aide Čorbadžić koja će po prvi put za ovaj Bajramski koncert izvesti ilahiju “U dergjahu mog srca”.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj