Izetbegović posjetio Informativni centar o MKSJ Sarajevo

Izetbegović posjetio Informativni centar o MKSJ Sarajevo
  • 04 Jul, 2020

Danas je Bakir Izetbegović, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije BiH, posjetio prostorije Informativnog centra Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) koje se nalaze u Vijećnici.

Tom prilikom se upoznao s aktivnostima Informativnog centra i njegovom ulogom u očuvanju činjenica koje doprinose istraživanju događaja iz nedavne prošlosti, pravdi i pomirenju. Također je obišao i knjižni fond u kojem se nalaze kopije presuda i dokumenata iz Haškog tribunala čijim je postojanjem Informativni centar proširio svoj djelokrug s prvobitne elektronske arhive dokumenata MKSJ.  

Izetbegović je nakon posjete pohvalio rad Centra i napore koji se ulažu te istaknuo svoju nadu i uvjerenje da će njegov rad ispuniti cilj svog postojanja i biti značajan za naredne generacije građana Bosne i Hercegovine koji će o događajima iz prošlosti moći učiti iz činjenica, arhiva i dokaza, te na tim temeljima jačati međusobno povjerenje i graditi miran i prosperitetan život u našoj državi.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj