Град Сарајево додијелиће близу 500 стипендија

Град Сарајево додијелиће близу 500 стипендија
  • 04 Sep, 2020

У Измјенама и допунама Буџета Града Сарајева за 2020. годину, на приједлог градоначелника Абдулаха Скаке, повећан је износ за стипендирање ученика, како би сви пријављени, њих близу 500, а који су испунили формално-правне услове јавног позива, били награђени за свој труд и рад, и самим тим мотивисани за будуће успјехе.

„Инвестирање у образовање нема алтернативу. Улажући на различите начине у своје младе суграђане, Град Сарајево значајно улаже у своју будућност. Знање је увијек било важно, али никада важније него данас у глобалном свијету када требамо адекватно одговорити на бројне изазове“, истакао је Скака.

Сматра да и у овим ванредним околностима, када се суочавамо са пандемијом коронавируса, морамо позитивно размишљати и дјеловати.

Зато, без обзира колико тешке економске прилике биле, увијек ће једна од примарних задаћа Града бити да обезбиједи потребна средства на нормално функционисање живота дјеце, младих и њихових породица. Они заслужују нашу пуну подршку и бригу.

„Не смијемо дозволити да наша дјеца која постижу изузетне резултате не осјете радост признања и награде за свој труд. Уједно, наша је обавеза и право да будемо подршка и родитељима, и учитељима и наставницима. Сви они обављају један од најтежих и најодговорнијих послова. Зато завређују посебно поштовање због њиховог изванредног рада и ангажмана, посебно у овим ванредним околностима“, нагласио је Скака.

Увјерени смо да ће стипендија Града пружити додатну мотивацију за њихове будуће успјехе, да буду још бољи.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj