Град Сарајево и Кантон потписали Меморандум о разумијевању са циљем обнове вртића „Аган Бостанџић“ на Широкачи

Град Сарајево и Кантон потписали Меморандум о разумијевању са  циљем обнове вртића „Аган Бостанџић“ на Широкачи
  • 26 Oct, 2020

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака и министар за образовање, науку и младе Кантона Сарајево Анис Кривић потписали су данас Меморандум о разумијевању са циљем обнове вртића „Аган Бостанџић“ на мјесном подручју Широкача, у улици За Беглуком, након чега су заједно обишли ову локацију.

„Предуго траје овај процес обнове, сви слушамо приче да се заврше правни односи, да је комплексно урадити и реализовати ствар. Ми смо показали у кратком мандату од четири године да нема комплексних правних питања, има довољно непосвећености локалне власти и заједнице када је у питању рјешавање имовинско-правних односа, а касније и изградња објеката. Могу вам чврсто обећати, ако добијемо довољно подршке, да ћемо сигурно реализовати овај пројекат, ставити га у функцију на радост малишана, али и суграђана са подручја Широкаче, Токе-Џеке, Бистрика...“, истакао је Скака.

Градоначелник је нагласио да су предшколски одгој и образовање од изузетног значаја, те казао да је и овај пројекат један у низу заједничких Града и Кантона Сарајево, што је потврда добре комуникације и одличне сарадње.

Постоји оправдан друштвени интерес за обнављање вртића „Аган Бостанџић“ на Широкачи, који је потпуно девастиран током агресије и опсаде града Сарајева.

Према ријечима министра Кривића, обнављањем и проширењем смјештајних капацитета вртића који припадају Кантоналној јавној установи Дјеца Сарајева, обезбиједиће се предшколски одгој и образовање за дјецу у КС и допринијети укидању листи чекања.

„Један од проблема општине Стари Град јесте одлив дјеце предшколског узраста у друге  општине. Један од начина да се такав непопуларан тренд заустави јест и улагање и проширење обухвата дјеце у предшколском одгоју и образовању. Јако је важно отварати нове вртиће, јер на тај начин укључујемо наше најмлађе у процес образовања у којем ће имати претпоставке за усмјерење и будући одабир свога пута“, појашњава Кривић и наглашава како је важно системски ријешити питање предшколског одгоја и образовања.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj