Годишња конференција Регионалне иницијативе за учење на даљину

Годишња конференција Регионалне иницијативе за учење на даљину
  • 26 Nov, 2020

(ФЕНА) - Годишња конференција Регионалне иницијативе за учење на даљину на тему „Учење на даљину у вријеме пандемије КОВИД-19: искуства и практична примјена у војно-образовним системима земаља чланица РАДЛИ-ја и партнерских земаља" одржаће се у четвртак, 26. новембра у Свечаној сали Дома Оружаних снага БиХ.

Конференција ће се одржати као комбиновани догађај (онлајн и резиденцијално).

Уважавајући ограничења прописана од надлежних органа везаних за спречавање ширења КОВИД-19, планирано је да у резидентном дијелу конференције у Дому ОСБиХ учешће узму највиши званичници Министарства одбране Босне и Херцеговине на челу са  министром Сифетом Поџићем, начелником Заједничког штаба ОС БиХ, те представници Амбасаде Краљевине Норвешке и САД у Сарајеву.

Поред министра одбране Босне и Херцеговине, који ће се обратити учесницима конференције у Дому ОС БиХ у Сарајеву, на конференцији ће се путем РАДЛИ онлајн платформе обратити и директорица АДЛ иницијативе САД, директор Института Џеферсон (Јефферсон), те представници земаља чланица РАДЛИ.

Циљ успостављања РАДЛИ је да се кроз регионалну сарадњу промовишу вриједности и користи АДЛ-а како би се кроз АДЛ обуку, хардверску и софтверску подршку, те бољу регионалну и међународну сарадњу у изради АДЛ производа, унаприједио војно-образовни систем земаља чланица ове иницијативе, најавила  је Канцеларија  за односе са јавности Министарства одбране БиХ.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj