Коронавирус у КС: Наставак позитивног тренда

Коронавирус у КС: Наставак позитивног тренда
  • 17 Dec, 2020

(ФЕНА) - Према подацима Завода за јавно здравство КС, у протекла 24 часа потврђено је 156 нових случајева заразе коронавирусом у Кантону Сарајево.

Овај број је резултат анализе проведене над 789 узорака прикупљених у периоду од 12. до 16. децембра.

Породичним кластерима или контактима обољелих од раније припадају 93 заражене особе, односно њих 59,61 проценат, и у самоизолацији су од раније.

У исто вријеме, 199 особа се опоравило од КОВИД инфекције, што је податак који и даље потврђује наставак позитивног тренда, према којем је у Кантону Сарајево регистрован већи број опорављених у односу на број новозаражених особа.

На клиникама и у Изолаторију Клиничког центра Универзитета у Сарајеву на Подхрастовима (196) и Општој болници (79) хоспитализовано је 275 особа, од којих пет пацијената користи механичку потпору респиратора при дисању.

На неинвазивној вентилацији налази се 30 пацијента.

Са овог болничког лијечења отпуштене су 32 особе.

Нажалост, десила су се и три смртна исхода у лијечењу, тако да је број умрлих узрокован коронавирусом повећан на 334 особе.

Моментално је у Кантону Сарајево активно 2.127 случаја заразе коронавирусом.

Од 30. јануара до 16. децембра укупно је регистровано 22.765 заражених особа коронавирусом, од којих се њих 20.304 опоравило од заразног обољења КОВИД-19.

У периоду од 3. до 17. децембра, на основу препорука епидемиолога, рјешењима инспекције или Министарства здравства КС наложена је 2.501 самоизолација.

- Како би смањили опасност заразе коронавирусом, поред правилног ношења маске,  рло је битно држати физички размак, често и темељито прати и дезинфиковати руке, те избјегавати додиривање очију, уста и носа - истичу из Завода за јавно здравство КС.

Подсјећају и да се све препоруке и смјернице за понашање у вријеме пандемије могу наћи на веб (wеб) страници VIDEO, саопштено је из Кантона Сарајево.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj