Турковић: Вакцине против коронавируса за најугроженије у првом кварталу 2021. у БиХ

Турковић: Вакцине против коронавируса за најугроженије у првом кварталу 2021. у БиХ
  • 18 Dec, 2020

Министрица спољних послова Босне и Херцеговине Бисера Турковић изјавила је да је БиХ већ предузела озбиљне кораке у набавци велике количине вакцина за најугроженије и приоритетне групе грађана које би требале стићи у првом кварталу 2021. године, преноси Анадол Ејџенси (Агенцy) (АА).

Турковић, која је и замјеница предсједавајућег Савјета министара учествовала је на онлајн (онлине)  састанку са повјереником за проширење ЕУ Оливером Вархелијем (Вархелyијем), који је био и са министрима спољних и европских послова Западног Балкана.

На састанку је разговарано о могућностима за набавку и дистрибуцију додатног броја вакцина за КОВИД-19, а према потребама које су исказале државе региона, саопштено је.

Министрица је захвалила повјеренику на организацији састанка који је још једна потврда континуисане потпоре и помоћи Европске уније региону западног Балкана.

Навела је да је БиХ већ предузела озбиљне кораке у набавци велике количине вакцина за најугроженије и приоритетне групе грађана које би требале стићи у првом кварталу 2021. године, те да надлежна тијела настављају интензиван рад на обезбјеђењу додатних количина.

"Наша држава, као и друге земље региона, очекују даљу помоћ својих европских партнера у набавци додатних количина вакцина како би се постигла што виша стопа процијепљености", казала је Турковић.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj