Шестоаприлска награда за 2016. годину

Шестоаприлска награда за 2016. годину

Шестоаприлска награда за допринос у областима рада и стваралаштва:

Удружење „Образовање гради Босну и Херцеговину“

divjak

„Шестоаприлска награда Града Сарајева“ у 2016. години за допринос у другим областима рада и стваралаштва, уручена је Удружењу „Образовање гради Босну и Херцеговину“. Награду је, у име Удружења, примио Јован Дивјак.  „... Захваљујући Вама добрим људима, филантропима, преко 50.000 дјеце у школама и породицама у БиХ добило је материјалну помоћ која им је олакшала школовање. Зато „Шестоаприлска награда Града Сарајева“ припада свакоме од Вас који сте на било који начин учествовали у остваривању идеје да је образовање најјаче оружје којим се може мијењати свијет“, истакао је господин  Дивјак.

Шестоаприлска награда за допринос у области спорта:

Мирсад Фазлагић, дугогодишњи фудбалер ФК „Сарајево“ и репрезентативац

fazlagic

„Овогодишња награда баштини и 42 године мога рада у фудбалу, играчког, тренерског и фудбалско – руководећег. Не треба се дуго вратити у фудбалску прошлост па се сјетити два сарајевска фудбалска тима изванредних квалитета. Формирана су упорношћу, знањем, вјером, што је резултирало да, осим значајне улоге у првенству бивше државе Југославије, буду изузетно јаки противници најеминентнијим европским и свјетским екипама. Овом приликом захваљујем се њиховим ствараоцима, односно колегама, фудбалским доајенима, који су дали немјерљив допринос да данас стојим на овом мјесту. Захваљујем се Граду Сарајеву што ми је омогућио да дјечје снове доживим у стварности...”, истакао је, између осталог,  Мирсад Фазлагић.

Шестоаприлска награда за допринос у области здравства и социјалне заштите:

Хаџан Коњо, здравствени дјелатник и хуманиста

Konjo

„Вечерас се осјећам јако поносно и сретно, сретан сам,  јер сам добио ово велико признање, а поносан сам. јер су ме за ово признање предложили људи које ја највише поштујем и цијеним, без чијег доприноса ми сигурно не би били вечерас овдје.... Са овог мјеста желим да им поручим да ћу остати онакав каквог ме они познају, поштују и цијене.“, истакао је, између осталог, у свом обраћању мр. Хаџан Коњо.

Шестоаприлска награда за допринос у области културе и умјетности:

Миломир Ковачевић Страшни, умјетнички фотограф

strasni

“... Већ од малена сам јако био везан за мој град, прво у Пофалићима у школским данима,  а поготово касније у гимназијским данима када сам се почео и бавити фотографијом у Универзитетском фото клубу ЦЕДУС Универзитета у Сарајеву. Стасавањем као фотограф укључио сам се активно у културни живот града, а и својим радом у новинама (Наси Дани, Ас и разне књижевне и културне ревије) и у остале поре живота Сарајева. Свакодневно шетње градом са фотоапаратом, снимање свих догађаја у граду стекао сам и много пријатеља. То пријатељство се продубило и у најтежим и најтрагичнијим данима за мене, моју породицу као и за све моје суграђане током опсаде Сарајева. Чак ни мојим одласком у Парис, живећи са многим Сарајлијама, та веза се није прекинула, чак штавише сваког 6. априла сам организовао изложбе, гдје су долазили моји бивши и садашњи суграђани и наравно Парижани који су тако почели градити своје пријатељство“, истакао је Миломир Ковачевић Страшни.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj