Од данас на цијелој територији ФБиХ ограничено кретање од 21 час до 5 часова

Од данас на цијелој територији ФБиХ ограничено кретање од 21 час до 5 часова
  • 24 Mar, 2021

(ФЕНА) - Наредба којом је ограничено кретање грађана на цијелој територији Федерације БиХ од 21 час до 5 часова, данас ступа на снагу.

Од ове наредбе изузети су сви упосленици укључени у провођење мјера и активности на рјешавању епидемије КОВлД-19 на подручју ФБиХ, они којима се процес рада одвија у смјенама, међуградски и међународни превоз путника, такси служба, као и возачи теретних возила у домаћем и међународном транспорту.

Према наредбама и препорукама Кризног штаба Федералног министарства здравства, а које је јуче усвојила Влада ФБиХ, дозвољено је окупљање не више од 20 људи у затвореном и на отвореном простору, а сва та окупљања морају се одвијати у простору који омогућује обавезну физичку дистанцу од најмање два метра између особа (осим чланова истог домаћинства).

Владама кантона, односно кантоналним штабовима министарстава здравства, наређено је увођење рестриктивнијих мјера на основу процјене епидемиолошке ситуације у кантону, односно општини, уз редовно обавјештавање Кризног штаба Федералног министарства здравства.

Кризни штаб Федералног министарства здравства задужен је да прије истека датог рока сагледа комплетну епидемиолошку ситуацију КОВИД-19 у ФБиХ и сачини процјену ризика, а ради разматрања могућности и потребе измјене наредби и препорука, те Влади ФБиХ достави приједлог нових наредби и препорука.

У складу са закључком од 8. јануара 2021., Федерална влада ће извијестити Парламент ФБиХ о епидемиолошкој ситуацији у Федерацији БиХ и мјерама Владе ФБиХ донесеним ради заштите здравља грађана и смањења ризика за ширење вируса.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj