Награда Сарајевска пахуљица за 2016. годину

Награда Сарајевска пахуљица за 2016. годину

Добитници признања „Сарајевска пахуљица“ у 2016. години

Илма Казазић, ученица IV разреда ЈУ „Пета гимназија“ Сарајево за изузетне резултате у промоцији и афирмацији општедруштвених вриједности и у наставним и ваннаставним активностима, а нарочито постигнутим успјесима на такмичењима у области спорта

„Велика ми је част и задовољство данас стајати овдје, испред вас, држећи у рукама највеће признање мога града, “Сарајевску пахуљицу”. Ово признање ће ми бити подстрек за даљи рад, јер има посебно мјесто у мом срцу, заједно са мојим Сарајевом, с мојом Босном и Херцеговином. Једном приликом мој уважени професор Сенад Турковић рече: „Награде нису важне“. Схватила сам то као поруку да треба бити упоран, стрпљив и вјеровати у себе и да живот чине три најважније ствари: здравље, породица и упорност”, истакла је у свом обраћању Илма Казазић.

Ученици I-2 разреда Основне школе „Осман Накаш”

Ученици I-2 разреда Основне школе „Осман Накаш” су, уз подршку учитељице Санеле Љумановић и уз помоћ учитељице знаковног језика Анисе Шеткић-Сендић, савладали основе знаковног језика са  циљем да помогну свом школском другу да се интегрише у процес социјализације и наставни процес. Ово је прича о солидарности, прихватању другачијег. Прича о пријатељству. Прича која је обишла цијели свијет. Прича о читавом разреду који је научио знаковни језик због друга има сретан крај, захваљујући учитељицама Санели и Аниси, захваљујући родитељима дјеце који  финансирају часове знаковног језика.

„Ми имамо само 7 година, а већ смо много тога лијепог научили о животу. Научили смо да волимо наше различитости. Драго нам је што смо добили награду и обећавамо да ћемо бити добри и кад порастемо“, истакли су, знаковним језиком, ученици са својим учитељицама.

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић је учитељицама ученика I-2 разреда Основне школе „Осман Накаш” уручио Захвалницу Града Сарајева.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj