Први састанак Управног одбора Европског огранка „Градоначелника за мир“

Први састанак Управног одбора Европског огранка „Градоначелника за мир“
  • 10 Jun, 2021

Замјеник градоначелнице Града Сарајева Харис Башић данас је учествовао у раду првог онлајн (онлине) састанка Управног одбора Европског огранка „Градоначелника за мир“.

Мрежа „Градоначелници за мир“, коју предводи Град Хирошима, има за циљ промоцију и остварење трајног мира у свијету, борбу против глади и сиромаштва, заштиту права избјеглица и човјекове околине те подизање свијести о потреби укидања нуклеарног оружја.

Град Сарајево је члан „Градоначелника за мир“ од 2004. године, а у јуну 2015. постао је водећи град „Градоначелника за мир“ у БиХ.

Европски огранак којег, између осталих, чине европски градови Хановер (Ханновер), Волгоград, Малакоф (Малакофф), Манчестер (Манцхестер), Ипре (Yпрес), Гранојерс (Граноллерс), Сарајево, Ћервиа (Цервиа), основан је на састанку у Хановеру 4. новембра 2019. године.

Том приликом договорено је да ће предсједник бити градоначелник Гранојерса, а потпредсједник градоначелник Манчестера.

На данашњем састанку Управног одбора усвојен је Статут и Оперативни план. Обавезе Града Сарајева према Статуту, поред учешћа у састанцима Огранка и учествовања у раду радне групе, је и промоција активности Мреже у региону.

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj