Карић - Нашл: Придруживање Сарајева у “Зелене градове ЕБРД-а”

Карић - Нашл: Придруживање Сарајева у “Зелене градове ЕБРД-а”
  • 10 Jun, 2021

Придруживање Сарајева у “Зелене градове ЕБРД-а”, промовисање регионалне и међународне сарадње, те побољшање квалитете живота локалног становништва, биле су само неке од тема данашњег сусрета градоначелнице Сарајева Бењамине Карић и директорице Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) у БиХ Мануеле Нашл (Наессл).

Један од приоритета заједничког дјеловања биће “Зелени план” који подразумијева идентифицирање еколошких приоритета на подручју нашег града, управљање водама и отпадом, квалитетом ваздуха, обновљивим изворима, просторним планирањем и климатским промјенама.

“Град има одговорност да заштити околиш и Сарајево учини мјестом здравог и активног начина живота. Осим тога, желимо упознати институционалне инвеститоре са процесима које планирамо реализовати у предстојећем мандату. Радује ме интензивирање сарадње са ЕБРД-ом који показује снажну преданост локалној заједници”, казала је Карић те захвалила директорици на континуисаној подршци коју је Европска банка за обнову и развој пружала нашој земљи у одговору на КОВИД кризу.

Директорица Нашл још једном је потврдила своју опредијељеност за улагање у ефикасан и функционалан систем те континуисан економски раст у Босни и Херцеговини и њеном главном граду.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj