Град Сарајево ће грађанима ставити на увид све новчане трансакције

Град Сарајево ће грађанима ставити на увид све новчане трансакције
  • 11 Jun, 2021

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић данас је, заједно са замјеницима Харисом Башићем и Ањом Маргетић те амбасадором Краљевине Велике Британије Њ.Е. Маттхеw Фиелдом, била домаћин састанка са члановима дипломатског кора на којем је представљен почетак пројекта “Одговорна политика са људским лицем”.

Његовом реализацијом, Град Сарајево ће постати прва институција у Босни и Херцеговини, али и једна од ријетких у овом дијелу Европе, која ће грађанима у потпуности ставити на увид све новчане трансакције.

Свјесна огромних злоупотреба јавног новца од којих само ријетке добију судски епилог, а кривци адекватну санкцију, градоначелница је донијела одлуку да омогући грађанима стално праћење потрошње њиховог новца и на тај начин конкретизује  своје обећање о транспарентној градској управи.

“Политичари су више него добро плаћени да на одговоран начин управљају новцем грађана. Нема разлога да се крије потрошња нити једне конвертибилне марке и због тога реализујемо  пројекат који ће грађанима вратити наду у то да се власт може обнашати поштено. Омогућићемо да у само неколико кликова добију све информације”, истакла је Карић.

У наредном периоду ће бити финализирана и веб (wеб) страница чији ће садржај употпунити све новчане трансакције, како приходе, тако и плаћања из градског буџета.

Састанку су осим амбасадора Фиелда присуствовали: амбасадор Норвешке, Њ.Е. Олав Рајнертсен (Реинертсен), амбасадорица Шведске, Њ.Е. Јохана Стромквист (Јоханна Стрöмqуист), директорица мисије УСАИД БиХ, Нанси Еслик (Нанцy Еслицк), представник УНДП-а, Едис Арифагић, шеф политичког одјељења амбасаде Швајцарске, Харис Локванчић те заступник у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине, Саша Магазиновић.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj