У сарајевској Вијећници представљени туристички потенцијали Тузле

У сарајевској Вијећници представљени туристички потенцијали Тузле

У организацији туристичких заједница Кантона Сарајева и Града Тузле, у Вијећници је представљен програм „Љетујте у Тузли“.

Промоцији су присуствовали градоначелници Сарајева и Тузле, Бењамина Карић и Јасмин Имамовић те представници двију туристичких заједница.

Градоначелница Карић казала је како из Вијећнице шаљу поруку јединства, заједништва и сарадње главног града са свим другим градовима БиХ.

Оно са чим се Тузла у контексту љетног туризма највише може похвалити свакако су Панонска језера, једина слана језера у Европи, која се простиру на површини од више од 20.000 квадратних метара.

Јасмин Имамовић истиче како је језера досад посјетило више од пет милиона грађана:

“Ми у Тузли вјерујемо да једино вриједи живјети заједно, да једино вриједи живјети нормално, да су различитости богатство. Сједимо у Вијећници која је из аспекта архитектуре тријумф јединства различитости”, рекао је Имамовић те додао:

“Позивам вас да дођете на плажу која је изнад стандарда Плаве заставе, чији су стандарди виши од било које плаже на јадранској обали, да дођете у град са зрном соли.”

Кенан Магода, испред Туристичке заједнице Кантона Сарајево, нагласио је како БиХ има шта да покаже те како сектор туризма једино заједнички може пребродити пандемију.

Радује се сарадњи Сарајева и Тузле, али и других градова БиХ:

“Оно што је најважније јесте да на међународно тржиште морамо изаћи јединствени. Туриста не зна да ли је у Кантону Сарајеву или у Тузли, да ли је у РС-у или Федерацији. То је она порука коју туризам треба и мора да пошаље свијету. На нама је да покажемо љепоте овог града и државе. Ово је само једна увертира и наставак сарадње умрежавања градова у БиХ”, ријечи су Магоде.

“Будући да смо опредијељени да само кроз заједничке пројекте можемо у најбољем свјетлу представљати БиХ, сваки од наших градова има своју јединствену понуду и ни у ком случају нисмо конкуренција. Напротив , можемо заједнички получити још боље резултате”, казала је Амра Јагањац, водитељица канцеларије  Туристичке заједнице града Тузле.

У оквиру представљања Тузле у Сарајеву, отворена је и изложба посвећена знаменитим тузланским сликарима Исмету Мујезиновићу и Адели Бер, првој школованој сликарки у БиХ те поставка посвећена књижевницима Меши Селимовићу и Дрвишу Сушићу.

Вечерас ће у Народном позоришту Сарајево бити изведена представа “Крекетање”.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj