Бењамина Карић са замјеницима у Вијећници угостила Њ.Е. Игора Калабухова

Бењамина Карић са замјеницима у Вијећници угостила Њ.Е. Игора Калабухова
  • 18 Jun, 2021

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић са замјеницима Харисом Башићем и Ањом Маргетић, угостила је данас у Вијећници амбасадора Русије у Босни и Херцеговини, Њ.Е. Игора Калабухова.

Током отвореног и конструктивног разговора, указали су на значај добре билатералне сарадње између БиХ и Руске Федерације која је јако битан партнер за нашу земљу, те су констатовали да је сарадњу потребно наставити на свим пољима, посебно његујући пријатељске односе Сарајева и Москве.

„Град Сарајево је отворен за сарадњу са пријестолницом, али и свим другим градовима Руске федерације кроз реализацију спортских, образовних, а посебно културних пројеката. Желимо унаприједити однос који датира и од мојих претходника те активно доприносити јачању наших контаката”, казала је Карић и подсјетила на чињеницу да руски Ст. Петерсбург чува наше наслијеђе документом који и јесте темељни доказ постојања Босне и Херцеговине, Повељу Кулина бана.

Градоначелница је амбасадора упознала са процесима које ће актуелна градска администрација покренути, посебно истакавши пројекат чисте ријеке Миљацке, Бистричку станицу и Видиковац који ће ускоро бити финализирани, реконструкцију зграде Вјечне ватре у сарадњи са делегацијом ЕУ, касарну Јајце те уређење спомен парка Враца који баштини антифашистичко наслијеђе овог града.

Поменули су и свечани концерт Московског камерног оркестра „Шнитке (Сцхниттке)“ одржаног у Вијећници као резултат потписаног Протокола о сарадњи између Града Сарајева и Централног административног округа Града Москва.

Амбасадор Калабухов је поздравио транспарентан рад који Карић његује, осврнувши се на потписан Споразум са Канцеларијом  за борбу против корупције, али и важну стратегију Града и УНДП-а.

Обзиром на први сусрет од именовања, Калабухов је градоначелници и новом градском руководству пожелио успјешан мандат.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj