Град Сарајево финансијски подржао 27. издање Сарајево Филм Фестивала

Град Сарајево финансијски подржао 27. издање Сарајево Филм Фестивала
  • 21 Jul, 2021

Град Сарајево већ традиционално даје значајан финансијски допринос манифестацији која бх. пријестолницу позиционише као културни центар овог дијела Европе, Сарајево Филм Фестивалу.

У сусрет 27. издању који ће бити одржан од 13. до 20. августа, градоначелница Бењамина Карић и директор Сарајево Филм Фестивала Мирсад Пуриватра, потписали су данас у Вијећници Уговор о суфинансирању овогодишњег Фестивала.

“Сарајево Филм Фестивал је један од брендова Сарајева и као незаобилазна тачка на свјетској мапи фестивала заслужује подршку свих нивоа власти. У име ове интернационалне смотре филмске умјетности која је проглашена од посебног интереса за Град Сарајево, промовишемо трајне вриједности. Говоримо истим, заједничким језиком. Језиком филма, стваралаштва, пријатељства и мира”, казала је Карић те подсјетила  да наш град краси и свјетско признање УНЕСКО креативног града филма.

Саговорници су се сложили да престижни статус Фестивала виде као прилику за промоцију овог града и земље, али и допринос креативној филмској индустрији уопште.

Постављајући високе стандарде у фестивалској организацији, филмској промоцији и презентацији, Пуриватра истиче да ће публика и гости Фестивала на најатрактивнијим локацијама поново осјетити посебан фестивалски доживљај те захваљује Градској управи на челу са градоначелницом на потицању у стварању нових вриједности, јачању љубави према умјетности, осјећају заједништва и доприносу добробити друштва уопште.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj