Град Сарајево подржао јубиларно 25. издање фестивала “Башчаршијске ноћи”

Град Сарајево подржао јубиларно 25. издање фестивала “Башчаршијске ноћи”
  • 22 Jul, 2021

Сарајево је као град један од битних оснивача интернационалних културних смотри које на посебан начин граде мостове пријатељства између различитих народа.

Једна од манифестација културе коју подржава Град Сарајево, а која је проглашена од посебног интереса,  је традиционални љетни фестивал “Башчаршијске ноћи”.

Овогодишње јубиларно 25. по реду издање специфично је и по томе што се Фестивал вратио на атрактивну локацију, Централну позорницу преко пута Вијећнице, одакле је и кренуо на свој умјетнички пут.

Директан пренос концерата гледаоци су у прилици уживо пратити на програму телевизије ТВСА те путем ЈуТјуб (YоуТубе) странице: БКЦ Сарајево - https://bit.ly/3ioefg9

Вечерас ће од 20:30 часова наступити Маја (Маyа) Сар, а од 21:45 – култно Забрањено Пушење. За сутра, 23. јули, предвиђено је “Вече севдаха” са реномираним извођачима бх. народне музике и севдалинке од 21:00 час.

Извођаче ће пратити велики оркестар и хор РКУД-а „Пролетер” Сарајево и комбиновани оркестар Фондације СЕВДАХ под умјетничким руководством и у аранжманима Дамира Галијашевића.

Водитељи програма су Ениса Хајдаревић-Шојко и Енвер Шадинлија.

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj