У поводу 18. септембра - Дана ослобођења: Харис Башић посјетио Горажде

У поводу 18. септембра - Дана ослобођења: Харис Башић посјетио Горажде
  • 18 Sep, 2021

У поводу обиљежавања 18. септембра - Дана ослобођења БПК Горажде и Града Горажде, овај херојски град је у име делегације Града Сарајева посјетио замјеник градоначелнице Харис Башић.

Упутио је искрене честитке свим грађанима, градоначелнику Ернесту Имамовићу те премијерки БПК-а Аиди Обућа.

Делегације су одале почаст и положиле цвијеће на Шехидском мезарју и партизанском Спомен обиљежју у Колијевкама, погинулим припадницима Полиције и убијеној дјеци Горажда.

“Хвала вам што сте се одазвали нашем позиву. Ово је за све нас посебан датум који симболизује отпор, побједу и опстанак ових крајева у најтежим временима”, казао је овом приликом градоначелник Имамовић.

Одржана је Свечана академија гдје су уз пригодна обраћања додијељена кантонална и признања Града Горажда.

Синоћ је у оквиру манифестације премијерно приказан и документарни филм о команданту Заиму Имамовићу, оцу актуелног градоначелника Горажда, а који је један од актера:

“Оно што је отац рахметли био у рату, ви га познајете као команданта, а ја га познајем као оца, је прича о свим људима овдје и херојској одбрани наше државе.”

“Заим, човјек са осмијехом” поново ће бити приказан вечерас од 20 часова у великој сали ЦЗК Горажде и платоу испред Спомен обиљежја убијеној дјеци.

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj