Харис Башић на свечаном отворењу фестивала “Ја БиХ... Пет дана Сарајева у Загребу“

Харис Башић на свечаном отворењу фестивала “Ја БиХ... Пет дана Сарајева у Загребу“
  • 13 Oct, 2021

“Наше пријестолнице и двије пријатељске државе поново спаја културна сарадња која јесте најбољи начин за повезивање и пријатељство и људи и градова”, казао је у свом обраћању замјеник градоначелнице Града Сарајева Харис Башић на свечаном отворењу јубиларног десетог издања фестивала “Ја БиХ... Пет дана Сарајева у Загребу“.

До 16. октобра, загребачка културна сцена ће одисати духом Сарајева.

Наиме, галерија Кловићеви двори, кино Кинотека, Напретков културни центар и КИЦ ће бити поприште раскошног културно-умјетничког програма. Хрватска метропола поново ће окупити најуспјешније умјетнике, његујући тако блискост и сарадњу двају градова, односно држава.

Башић је истакао да осим јубилеја самог фестивала, обиљежавамо и великих двадесет година успјешних партнерских и пријатељских веза Града Сарајева и Града Загреба потписаним Споразумом о сарадњи у априлу 2001. године:

“Сарајево је управо то, град пријатељ, који је одувијек представљао јединствен спој средњоевропске, балканске и медитеранске културе и зато данас говоримо тим универзалним језиком”, поручио је замјеник градоначелнице.

Фестивал организује Удружење за промоцију културе и умјетности 'Ја бих', у сарадњи са Хрватским културним друштвом Напредак, Напретковим културним центром, Бошњачком националном заједницом Града Загреба, те Градом Сарајевом и Градом Загребом, а отворен је изложбом “Плакати, цртежи, илустрације“ Дејана Славуљице (АЛУ Сарајево) и концертом “Све ове године“.

 

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj