Посјета делегације Привредне коморе ИР Иран Граду Сарајеву

Посјета делегације Привредне коморе ИР Иран Граду Сарајеву
  • 13 Oct, 2021

Градски вијећник Алем Лого био је домаћин делегацији Привредне коморе ИР Иран у Вијећници.

Са амбасадором, Њ.Е. Gholamreza Alimohammad Ghelickhan, иранским привредницима, Удружењем привредника ИРБА на челу са Менсуром Хоџићем и предсједником Привредне коморе ФБиХ Мирсадом Јашарспахићем, разговарао је о традиционално добрим односима Босне и Херцеговине и Ирана, али и главних градова Сарајева и Техерана.

Пријестолнице имају успостављене побратимске односе од 2016. године, које, сложили су се саговорници, треба наставити јачати, посебно када је у питању сектор економије.

Гости су пренијели своја искуства изградње 45 технолошких паркова и 6400 компанија, преко 100 центара за развој те стотину Универзитета на којима студира 4 милиона студената.

Изразили су велико задовољство што Босна и Херцеговина има прилику да започне и оствари контакте и сарадњу са земљом као што је Република Иран, а која је у једном периоду била осамнаеста у свијету по економском развоју.

Предсједник Привредне коморе ФБиХ позвао је Републику Иран и све њене привреднике да користе познанства и контакте из Босне и Херцеговине, истичући да задатак привредних комора и јесте да заступају интересе привредника.

Током посјете су инволвирани и Универзитети који су спремни да буду партнери у изградњи партнерских односа.

Делегацију Привредне коморе ИР Иран предводио је проф. др. Сиавасх Малекифар, потпредсједник за развој фонда за иновације.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj