Сусрет Бењамине Карић и Алме Задић у Вијећници

Сусрет Бењамине Карић и Алме Задић у Вијећници
  • 05 Jul, 2022

Аустријску министрицу правде босанскохерцеговачког поријекла Алму Задић угостила је данас градоначелница Бењамина Карић у Вијећници.

Сусрет двају успјешних и младих жена на врло одговорним функцијама резултирао је договором о ближој сарадњи БиХ и Аустрије, али и Сарајева и Беча као њихових пријестолница.

“Ово није само протоколарни пријем који ће остати незапамћен. Поносна на свој идентитет, Задић као прва министрица мигрантског поријекла у историји  Аустрије даје велики стимуланс бх. дијаспори, али и свим грађанима Босне и Херцеговине. Град Сарајево у њој препознаје пријатеља на свом европском, али и путу просперитета”, казала је Карић.

Саговорнице су разговарале о бројним изазовима са којима се сусреће наша земља, важности све већег учешћа жена у политици, али и напорима које градска власт жели и треба уложити на путу ка дугорочним промјенама.

Осврнуле су се на досадашњи, традиционално добар бх.-аустријски однос, али и могућности његовог унапређења на темељима солидарности, демократије и мира.

Пријему је присуствовала и Њ.Е. Улрике Хартман (Хартманн), амбасадорица Републике Аустрије у Босни и Херцеговини.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj