Карић у Вијећници угостила сарајевске и италијанске средњошколце

Карић у Вијећници угостила сарајевске и италијанске средњошколце
  • 20 Sep, 2022

Колектив и ученици сарајевске Прве гимназије предвођени директорицом Велидом Тињак те гимназијалци „Мелцхиорре Гиоиа“ из Пијаћенце (Пиацензе), били су данашњи гости градоначелнице Бењамине Карић у Вијећници.

Резултат је то успјешне међународне размјене ученика, али и недавног сусрета Карић са директорицом Тињак на којем је било говора о унапређењу сарадње Града Сарајева са овом образовном установом.

„Безрезервно подржавам овакве сусрете кроз које ђаци са својим професорима постају богатији за нова животна искуства, нова пријатељства и уз то усвајају италијански језик, али и културу пријатељског народа“, поручила је градоначелница, увјерена да ће се уз гостопримство домаћина, гости осјећати добродошло у нашем граду и у Пијаћенцу понијети најљепше успомене.

Током боравка у босанскохерцеговачкој пријестолници, италијански школарци посјетили су објекте у ужем центру града те били дијелом садржајног програма посјете у организацији Прве гимназије.

Реализовани су пројекти у сврху промоције италијанског језика и културе, уприличена је Седмица италијанске кухиње те Фестивал италијанске пјесме.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj