„Смарт Сити Солушнс“: Маргетић учествовала на конференцији у Тирани

„Смарт Сити Солушнс“: Маргетић учествовала на конференцији у Тирани
  • 21 Sep, 2022

Замјеница градоначелнице Сарајева Ања Маргетић учествовала је у раду регионалне конференције „Смарт Сити Солушнс (Цитy Солутионс): Риск енд опортунитис фор Вестерн Балканс (Риск анд Оппортунитиес фор Wестерн Балканс)“ („Смарт сити рјешења: Ризици и прилике за Западни Балкан“), на позив Америчке трговачке коморе у Албанији.

У Тирани је протеклих дана боравило више од 20 градоначелника из земаља Западног Балкана и велики број експерата водећих технолошких компанија из САД-а и Европе.

Доградоначелница Маргетић имала је излагање и презентацију на сесији „Најбоље праксе: Зелена енергија / градови са  нултом емисијом угљика електрични аутомобили / соларни панели / еколошка рјешења“.

Казала је да се одрживи развој налази у врху агенде градске администрације и да је у ту сврху формиран експертни тим који ради на имплементацији конкретних пројеката.

Истиче да је питање зелене енергије и одрживог развоја „питање будућности које се тиче свих нас, наше дјеце и будућих генерација те да ће синергија земаља Западног Балкана и читаве Европе имати кључну улогу у остварењу циљева одрживог развоја.“

У презентацији се осврнула и на активности које су п редузете у области унапређења јавног саобраћаја: набавку нових тролејбуса након 40 година, али и реконструкцију трамвајске пруге, што је по њеним ријечима највећи инфраструктурни пројекат у посљедњих 60 година.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj