Доградоначелник Башић на свечаности обиљежавања Дана сарајевског Универзитета

Доградоначелник Башић на свечаности обиљежавања Дана сарајевског Универзитета
  • 02 Dec, 2022

Свечаном сједницом Сената данас је у Вијећници обиљежен Дан сарајевског Универзитета и 73. годишњица оснивања и дјеловања наше највеће и најстарије универзитетске институције.

Свечаности су присуствовали чланови Сената Универзитета у Сарајеву на челу са ректором проф. др. Рифатом Шкријељом, декани и продекани, високе званице, професори и студенти, те бројни гости.

Замјеник градоначелнице Града Сарајева Харис Башић честитао је Дан Универзитета те истакао:„Сарајевски универзитет је бастион знања и напретка. Своју визију континуисано остварује и шири. Представља истинско језгро научне мисли, образовања, истраживачког и стручног рада, академске изврсности, интегритета сваког студента”, казао је Башић.

Ова реномирана универзитетска институција,  према ријечима замјеника градоначелнице, развија се у правом смјеру те постаје модеран европски универзитет који је по едукацији и успјеху својих студената постао признат и препознатљив и у међународним круговима.

Ректор Универзитета у Сарајеву, проф. др. Рифат Шкријељ у свом поздравном обраћању осврнуо се на основне показатеље развоја Универзитета у Сарајеву, са акцентом на стратешке циљеве УНСА, научно-истраживачки рад, учешћу у пројектима, објављивању радова у међународно признатим часописима и др.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj