Градоначелница Карић разговарала са предсједником Израела Изаком Херзогом

Градоначелница Карић разговарала са предсједником Израела Изаком Херзогом
  • 07 Dec, 2022

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић,  на позив Федерације локалних власти у Израелу, борави у посјети Јерусалему и Тел Авиву.

Заједно са градоначелницима из цијелога свијета, учествује на Конференцији МуниВрлд (МуниWорлд), на којој ће представити наш град и активности које су нам у фокусу.

Карић је вечерас разговарала са предсједником Израела, Изаком (Исаацом) Херзогом о Сарајеву и љепотама наше земље.

„Желим искрено позвати мудре државнике Израела и Палестине да дођу у Сарајево и у озрачју Јерусалема Европе нађу заједничку ријеч, јер када се и минимална критична маса окрене разумијевању и сарадњи, могућа је стварна промјена“, казала је Карић.

Истакла је да истинско мирно рјешење оно које је засновано на људској мјери, правди и непристраности које су и једини гаранти његове одрживости. А да би се то увидјело, потребна је огромна државничка мудрост.

„Оно што увијек покреће људска дјела су њихови ставови. Зато сам сретна да вас искрено из нашег мултикултуралног бића позовем да успоставимо свестране односе разумијевања и сарадње. Нигдје вас нико неће тако искрено дочекати као ми, синови безброј породица који су гинули у Другом свјетском рату, скривајући своју јеврејску браћу пред налетима демонских починиоца Холокауста, а током агресије на Босну и Херцеговину бранећи домовину. “

Упутила је позив да се успостави свестрана, научна, економска, инвестициона и свака друга сарадња која ће уродити плодовима оживљавања разумијевања, не само међу нама већ, него међу људима уопште.

Карић је на крају нагласила да људска срца  не подносе вакуум, него морају бити испуњена љубављу, а ако је нема, замијениће је мржња и индиферентност.

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj