Башић отворио изложбу "Сјећање на холокауст у Сарајеву кроз документе Историјског архива"

Башић отворио изложбу "Сјећање на холокауст у Сарајеву кроз документе Историјског архива"
  • 26 Jan, 2023

Замјеник градоначелнице Града Сарајева Харис Башић, данас је у Вијећници отворио изложбу "Сјећање на холокауст у Сарајеву кроз документе Историјског архива" у поводу 27. јануара - Међународног дана сјећања на жртве холокауста.

„Потврђујемо историјску опредијељеност Сарајева као антифашистичког, мултикултурног, мултиконфесионалног и космополитског града. Дужни смо овај датум достојанствено обиљежавати, посебно као земља и град који су преживјели ратна страдања, опсаду и геноцид деведесетих година“, поручује Башић, уз позив свима да „подижемо свијест, доприносимо остварењу циљева УН-ове Резолуције о дану сјећања на холокауст и неуморно указујемо на поштивање људских права у цијелом свијету.“

Подсјетио је на традиционално добру сарадњу коју Град његује са Историјским архивом:

„Вриједност докумената који казују о вијековима постојећој мултикултуралној друштвеној средини сматрам непроцјењивом. Остајемо вјерни пријатељ ове културне институције од великог значаја за Сарајево“, биле су ријечи којим је доградоначелник завршио своје обраћање.

Подсјетимо, у новембру 2005. године, Генерална скупштина Уједињених нација једногласно је усвојила Резолуцију којом се 27. јануар обиљежава као Међународни дан сјећања на холокауст.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj