Азијски форум младих лидера: Бењамина Карић стигла у Гуанчоу

Азијски форум младих лидера: Бењамина Карић стигла у Гуанчоу

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић стигла је у Гуанчоу (Гуангзхоу), кинески град домаћин 2. Азијском форуму младих лидера.

Форум је са бројним представницима из цијелог свијета дао јасан одговор на актуелне теме унапређења сарадње младих, јачања заједничких вриједности, али и промоцију мира.

„Сарајево са НР Кином и њеним градовима његује врло блиске односе као што је 40 година дуга побратимска веза са Тиањином, гдје ће се управо изградити један од симбола нашег града, реплика башчаршијског Себиља“, поручила је градоначелница Карић.

На маргини посјете, имала је врло срдачан сусрет са градоначелником Града Гуанчоуа Гуо Јангхангом (Yонгхангом) и његовим замјеником, Лаи Џихонгом (Зхихонгом).

Градоначелник, истиче Карић, напамет зна дијелове филма “Валтер брани Сарајево”.

Са генералним секретаром Кинеске фондације за мир и развој Шу Џангуом (XУ Јиангуом) разговарала је о могућностима културне размјене градова и представљању туристичке понуде Сарајева.

Потврда је то, истиче градоначелница Карић, да ће „још интензивније наставити поменуту сарадњу“, а Градском вијећу Града Сарајева предложиће и Споразум о сарадњи.

#АсиаYоутхЛеадерсФорум

 

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj