Град Сарајево представио програм обиљежавања 5. и 6. априла

Град Сарајево представио програм обиљежавања 5. и 6. априла
  • 30 Mar, 2023

„Град Сарајево ће богатим програмом, 4. и 5. априла обиљежити Дан почетка опсаде и 6. априла - Дан града Сарајева“, поручили су на данашњој прес конференцији у Вијећници градоначелница Бењамина Карић и предсједавајући Градског вијећа Јасмин Адемовић.

Градоначелница је у свом говору истакла значајне процесе које су Градска управа и Градско вијеће заједнички реализовали, те тиме постали „значајан партнер у међународним оквирима, туризму, кориштењу европских фондова, стварању оптимизма и позитивне енергије, те иницирањем и реализацијом значајнијих инфраструктуралних и развојних пројеката.“

Обиљежавање Дана почетка опсаде града Сарајева започињемо у уторак 4. априла приказивањем документарног филма ,,Симбол отпора - зграда Лорис'' аутора Армина Чолаковића у 18.15 часова у Вијећници.

Након пројекције филма, предвиђено је отворење изложбе фотографија ,,Соба њених успомена'', фотографа Тошета Миташевског.

5. априла у 13:00 часова на локацијама Ферхадија, Катедрала и Маријин Двор, музичари сарајевске Филхармоније изводиће пригодне музичке нумере.

Поред сваког музичара биће  постављен банер са информацијама и фотографијом Сарајевске руже, меморијалног обиљежја у спомен убијеним грађанима Сарајева.

Истог дана, у аули Вијећнице, са  почетком у 15.00 часова, биће уприличен панел: ,,Значај жена у периоду опсаде града Сарајева”, а у 17.30 отварање изложбе „Сарајево, вјечита Вијећница“, фотографа Рикарда Ларме.

На Дан града Сарајева, 6. априла, делегација ће обићи спомен-обиљежја, положити цвијеће и одати почаст погинулим браниоцима града.

Најављујемо Свечану сједницу Градског вијећа Града Сарајева у 20.30 часова у Вијећници гдје ће уз директан пренос бити уручена признања и награде Града Сарајева.

Организован је и низ културних и спортских манифестација, позоришне представе за дјецу, обилазак Олимпијског,  Историјског и Музеја књижевности и позоришне умјетности, те филмски маратон у кину Митинг (Меетинг) поинт.

За све ове садржаје улаз је бесплатан.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj