Обиљежена годишњица масакра у улици Ферхадија

Обиљежена годишњица масакра у улици Ферхадија

“Масакр у Ферхадији”, “Масакр у улици Васе Мискина” или “Сарајевски масакр у реду за хљеб”, догодио се на данашњи дан прије 31 годину када је убијено 26 Сарајлија.

Градоначелница Бењамина Карић одала је почаст жртвама и положила цвијеће у име Града Сарајева.

"Сваког 27. маја, нијеми од бола, одајемо почаст нашим суграђанима који су убијени у реду за хљеб, борећи се за пуки опстанак. Мјесто на којем полажемо цвијеће жртвама, нека је вјечна опомена живима, демократским снагама овог града и цијеле нам државе, да више никада не дозволе да се угрози мир. Сарајево не заборавља, Сарајево памти и наставља своју борбу за правду. Нека вам је лака земља босанска", поручила је Карић.

Са градским представницима, почаст су одале и делегације Предсједништва БиХ, Кантона Сарајево, Општине  Центар, Стари Град, Ново Сарајево, Нови Град, удружења те родбина и пријатељи настрадалих.

Тог кобног дана убијени су: Неџад Абдија, Исмет Ашћерић, Руждија Бектешевић, Сњежана Билош, Предраг Богдановић, Владимир Богуновић, Васва Ченгић, Гордана Чеклић, Мирсад Фазлагић, Емина Карамустафић, Медиха Омеровић, Бахрија Пилав, Мила Руждић, Миле Ружић, Хатиџа Салић, Галиб Синотић, Абдулах Сарајлић, Сулејман Сарајлић, Сретен Стаменовић, Срећко Шиклић, Божица Трајери-Патаки, Влатко Танацковић, Срећко Танасковић, Тамара Вејзагић-Костић, Јусуф Владовић и Изудин Зукић.

Лакше је рањено 108 наших суграђана.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj