Бењамина Карић уручила захвалницу Града Сарајева Аднану Чустовићу

Бењамина Карић уручила захвалницу Града Сарајева Аднану Чустовићу

Градоначелница Бењамина Карић угостила је у свом кабинету у Вијећници научника свјетског гласа, академика проф. др. Аднана Чустовића.

Овом приликом уручила му је захвалницу Града Сарајева за немјерљив допринос у области медицине, прије свега превенцији дјечије астме и алергије.

Резултати истраживања професора Чустовића свакодневно се примјењују у пракси, а Академија медицинских наука сврстала га је међу 50 водећих научника из биомедицине.

„Родни град проф. др. Чустовића не заборавља његову хуману мисију и немјерљив допринос у медицинским наукама. Његову каријеру красе бројна признања и одличја, али нимало не сумњам да ће и ово симболично градско признање за нашег Сарајлију имати посебну вриједност“, поручила је Карић, те похвалила хвале вриједну сарадњу са Удружењем пацијената за алергијска обољења из Сарајева.

Чустовић је доктор са златном медаљом, а од 2020. године  члан Британске академије медицинских наука. Предводи Групу за педијатријску алергију у оквиру Центра за педијатрију и здравље дјеце на Империал Колеџ (Цоллеге) Лондон.

Почасни је консултант за педијатријску алергију у болници Сеинт Мерис (Ст. Марy’ с) и Ројал (Роyал) Бромптон болници.

Његово име познато је, не само у Енглеској, него и у свјетским научним круговима.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj