Доградоначелник Авдић на свечаном отворењу Јуропиен Џудо Опен Сарајево 2023

Доградоначелник Авдић на свечаном отворењу Јуропиен Џудо Опен Сарајево 2023
  • 16 Sep, 2023

Град Сарајево је овог викенда домаћин Јуропиен Џудо (Еуропеан Јудо) Опен Сарајево 2023 такмичења које се бодује за свјетску и олимпијску ранкинг листу.

Ово је трећи Јуропиен Џудо Опен у Сарајеву којег организује Џудо савез БиХ, и на којем учествује 268 такмичара из 31 земље.

Свечаном отворењу, у име Града Сарајева, присуствовао је замјеник градоначелнице Самир Авдић.

„Радује ме што је наше Сарајево, као традиционално добар домаћин, угостио најбоље џудисте и џудискиње из цијеле Европе. Џудо је један од најтрофејнијих олимпијских спортова у БиХ. Наши такмичари и њихови тренери на најбољи начин афирмишу џудо спорт и уопштено спорт нашег града и домовине”, казао је Авдић.

Сматра да је изванредна техничка организација овог уистину респектабилног европског такмичења потврда да овим спортом управљају велики спортски зналци.

“Зато ме не би чудило да Европска џудо унија и ове године додијели Џудо савезу БиХ признање за најбољу техничку организацију такмичења“, поручио је доградоначелник.

Такође је изразио увјерење да ће наше репрезентативке и репрезентативци наступ у Сарајеву искористи на најбољи начин и својим резултатима бити ближи учешћу на Олимпијским играма у Паризу сљедеће године.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj