Доградоначелник Авдић отворио Европску регионалну конференцију о кинеским мултинационалним компанијама, инвестицијама и иницијативи “Појас и пут”

Доградоначелник Авдић отворио Европску регионалну конференцију о кинеским мултинационалним компанијама, инвестицијама и иницијативи “Појас и пут”
  • 19 Sep, 2023

Град Сарајево је домаћин дводневне Европске регионалне конференције о кинеским мултинационалним компанијама, инвестицијама и иницијативи “Појас и пут” у Пан-Европи.

Замјеник градоначелнице Сарајева Самир Авдић имао је част да поздрави и у име Града Сарајева отвори овај значајан догађај за наш град земљу.

Истакао је задовољство што је бх. пријестолница домаћин ове конференције и што можемо да будемо дио ове важне иницијативе.

“Иницијатива ‘Појас и пут’ представља историјски концепт повезивања различитих култура, трговинских путева и људи. Данас , ова иницијатива носи са собом огроман потенцијал за економски раст, инфраструктурни развој и јачање међународне сарадње”, казао је Авдић.

Додао је да је Град Сарајево отворен за сарадњу и инвестиције из различитих дијелова свијета, укључујући Кину. Сматра да је ова конференција одлична прилика да се разговара о потенцијалним пројектима и партнерствима који би могли донијети користи и нашој заједници и кинеским компанијама.

„Град Сарајево у својој развојној визији има за циљ економску валоризацију свега онога што динамичан и ефикасан развој подразумијева, а то је добра комуникациона повезаност са свијетом и развој свих јавних и тржишних институција неопходних за већи раст инвестиција, односно капиталних улагања“, нагласио је Авдић у свом обраћању и потом обишао изложбу под називом "Рад радника у сектору шумарства,  дрвне и папирне индустрије кроз вријеме".

Конференцију је организовала међународна организација БWИ из Женеве заједно са синдикатима шумарства и дрвне индустрије из БиХ.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj