Доградоначелник Авдић примио представнике Шпаркасе Групације

Доградоначелник Авдић примио представнике Шпаркасе Групације
  • 20 Nov, 2023

Замјеник градоначелнице Сарајева Самир Авдић данас је угостио члана Управе Групације и Штајармаркише Шпаркасе (Стеиермäркисцхе Спаркассе) АГ из Граза, Гиорга Бухера (Георга Буцхера), предсједника Управе Шпаркасе (Спаркассе) Банк дд БиХ Амира Софтића и директорицу Дирекције за маркетинг, комуникације и квалитет услуге Спаркассе Банк дд БиХ Елмиру Лалић.

Доградоначелник Авдић је током састанка указао на значајну улогу Шпаркасе Банк као друштвено одговорне компаније која је дугогодишњом подршком придонијела развоју града Сарајева и других бх. градова.

Господин Бухер је представио пословни модел Шпаркасе Групације, као и нове концепте који за циљ имају изградњу финансијског здравља и одрживог развоја клијената и заједнице. Истакнут је интерес Групације за подршку у креирању бољег квалитета живота и одрживијег развоја економије како у граду Сарајеву, тако и у Босни и Херцеговини. Презентована је и стратешка опредијељеност Групације у подржавању пројеката из разних области, као што су туризам, култура, спорт, предузетништво, старт-упови.

Доградоначелник Авдић је гостима представио инфраструктурне пројекте који су у припреми и реализацији, како би се обострано размотрила могућност сарадње у циљу финансијске стабилности и стварања квалитетне пословне климе у БиХ и њеном главном граду.

Саговорници су се сложили да Град Сарајево достави приједлог конкретних пројеката који би могли бити предметом заједничке сарадње са Групацијом Шпаркасе.

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj