Са затварања ЕYОF-а 2019. Скака поручио: Побиједио је спорт, побиједила је младост, побиједила је будућност!

Са затварања ЕYОF-а 2019. Скака поручио: Побиједио је спорт, побиједила је младост, побиједила је будућност!
  • 15 Feb, 2019

Европски омладински олимпијски фестивал ЕYОF 2019. вечерас је затворен свечаном церемонијом, одржаном у Источном Сарајеву, испред Градске управе, у присуству великог броја званица, спортиста и грађана. Поред градоначелника Сарајева и Источног Сарајева, градова домаћина ЕYОF-а 2019, Абдулаха Скаке и Ненада Вуковића, церемонији су присуствовали предсједавајући и чланови Предсједништва БиХ, Милорад Додик, Жељко Комшић и Шефик Џаферовић.

Сарајево и Источно Сарајево, као и цијела Босна и Херцеговина, у протеклих седам дана,  били су спортски центар младости из 46 европских земаља. Изражавајући срећу и понос организацијом овог историјски значајног спортског догађаја, градоначелник Скака је поручио: “У коначници, ми смо сви побиједили. Побиједио је спорт, побиједила је младост, побиједила је будућност. Нека вјечно гори бакља мира и нека је вјечна само борба на спортским борилиштима. До неког новог сусрета са олимпијским пламеном!“.

Генерални секретар Европског олимпијског комитета Рафаел Пагнози нагласио је да су градови Сарајево и Источно Сарајево успјели заједничком сарадњом испунити сан.

На крају церемоније градоначелници Сарајева и Источног Сарајева су предали олимпијску заставу градоначелнику финског града Вуокаттија, који ће бити домаћин наредног 15. издања ЕYОF-а 2021. године. ЕYОF је окончан гашењем олимпијског пламена и ватрометом. Иначе, свечаност је почела концертом рок групе Ван Гогх, а након затварања присутне је забављала група Милиграм.

Подсјетимо, ЕYОF 2019. је отворен 10. фебруара свечаном церемонијом на олимпијском стадиону „Асим Ферхатовић Хасе“. Окупио је више од 1.500 младих спортиста из 46 европских земаља, који су се такмичили у осам спортова – алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг. Највише медаља су освојиле репрезентације Норвешке, Швајцарске  и Руске Федерације - са по 12, а слиједи Француска са 11.  

Podijeli:

Najnoviji sadržaj