Делегација побратимског Града Фридрихсхафена у посјети Сарајеву

Делегација побратимског Града Фридрихсхафена у посјети Сарајеву
  • 01 Oct, 2019

Вишечлана делегација њемачког града Фридрихсхафена на челу са замјеником градоначелника Стефаном Колером и предсједником Удружења „Про Сарајево“ Берндом Фуксом борави у Сарајеву, у оквиру редовне студијске посјете. Два града су у побратимским везама од 1972. године , а који су и даље врло интензивне захваљујући обостраној преданости и искреној вољи грађана оба града.

„Сваки пут кад дођемо у Сарајево пуни смо утисака, како због изгледа и развоја града, тако и због људи који нас увијек пријатно дочекају“, истакао је доградоначелник Кохлер.

Гости из Фридрихсхафена у пратњи помоћнице градоначелника Сарајева Драгане Солковић данас су посјетили Дом здравља „Омер Маслић“, у чију обнову и опремање су Управа и грађани овог партнерског града издвојили значајна финансијска средства. Овом приликом су уручили донацију за Педијатрију ДЗ „Омер Маслић“.

Делегација Фридрихсхафена је потом обишла Дом за дјецу без родитељског старања на Бјелавама.

„Посебно нам је задовољство помоћи једну овакву институцију која пружа уточиште и заштиту овој дјеци”, истакао је Фукс те уручио донацију Удружења грађана из овог њемачког пријатељског града.

В.д. директорица Дјечијег дома Самира Пузо упознала је госте са плановима ове установе везане за интеграцију и социјализацију дјеце, захвалила за дугогодишњу подршку те уручила захвалницу и радове коју су израдили штићеници.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj