Сарајево и Котбус успостављају јачу сарадњу

Сарајево и Котбус успостављају јачу сарадњу
  • 02 Oct, 2019

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака примио је данас у Вијећници Холгера Келха, градоначелника њемачког града   Котбуса са  којим је договорио јачање сарадње у различитим областима, посебно у примјени најновијих технологија.

У пратњи градоначелника Котбуса  био је и Свен Петке, директор представништва Фондације Конрад Аденауер у БиХ.

Први човјек Града Сарајева захвалио је Влади и народу Њемачке за сву помоћ и подршку коју су током агресије и у послијератном периоду пружили БиХ и нашем главном граду.

„Међу нашим земљама и грађанима влада једна позитивна енергија. Желимо да наставимо унапређивати добре односе БиХ са Њемачком као и са градовима са  којима Сарајево има партнерске везе. Такођер , Сарајево и  Котбус  имају много простора за повезивање преко пројеката у области примјене паметних технологија, заштите околиша и развоја туризма“, истакао  је градоначелник Скака.

Скака је свог колегу упознао са капиталним развојним пројектима које је реализовала  односно води актуелна градска администрација: „Свакодневно радимо на пројектима који су примјери позитивног развоја нашег града са  циљем што боље квалитете живота наших грађана“, казао је Скака.

Учесници данашњег сусрета сложили су се да је мјесто Босне и Херцеговине у Европској унији и НАТО-у, што би допринијело  безбједности, политичкој стабилности и већем инвестирању и економском развоју.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj