Скака се састао са Адамом Диенгом, подсекретаром УН-а и специјалним савјетником генералног секретара УН-а за превенцију геноцида

Скака се састао са Адамом Диенгом, подсекретаром УН-а и специјалним савјетником генералног секретара УН-а за превенцију геноцида
  • 08 Oct, 2019

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака састао се са Адамом Диенгом, подсекретаром Уједињених нација и специјалним савјетником генералног секретара УН-а за превенцију геноцида.

Градоначелник је високог званичника Уједињених нација упознао са радом, мандатом и пројектима Информативног центра о Међународном кривичном суду за бившу Југославију (МКСЈ).

„Институционално памћење је наше право и обавеза. То је најснажнији допринос борби против негације, порицања и релативизирања геноцида и ратних злочина који су се догодили у Босни и Херцеговини, али и допринос превенцији најстрашнијих злочина широм свијета. У томе имамо подршку Међународног резидуалног механизма за казнене судове из Хага са којим врло активно и успјешно сарађујемо“, поручио је градоначелник Скака током састанка.

Градоначелник Скака је госту представио досадашње активности и планове Информативног центра који успјешно дјелује у саставу Градске управе. Такође , упознао га је недавним трансфером овјерених пресуда из Хага у Информативни центар у Вијећници.

Диенг је показао интересирање и подршку за пројекте Града Сарајева који доприносе помирењу и чувању истине о БиХ.

Посебно је током разговора нагласио лидерску улогу градоначелника Скаке, истичући да његов ангажман у организацији Европског олимпијског фестивала за младе (EYOF) и у бројним другим потхватима представља примјер и модел дјеловања младог и енергичног политичара.

Диенг је током посјете обишао Информативни центар о МКСЈ те велелијепи објекат сарајевске Вијећнице.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj