Фестивал дјечије умјетности ФЕДУ

Фестивал дјечије умјетности ФЕДУ

Удружење за промоцију културе „Фани“ /2015/

Фестивал дјечије умјетности (ФЕДУ) први је интернационални умјетнички фестивал за дјецу у БиХ и региону.

У оквиру Фестивала одржава се такмичарски дио из области:  театар, књижевност, музика и ликовна умјетност, у којима учествују аутори из цијеле Регије, поред дјеце (ученика основних школа) који дјелују у посебној категорији.

ФЕДУ је фестивал драмског, литерарног, музичког и ликовног карактера на којем се афирмише  стваралаштво за дјецу,  али и дјечије стваралаштво.

ФЕДУ додјељује главне награде под називом: Планета Театра, Планета Бајки, Планета Музике и Повеље за најбоље младо списатељско перо.

Из области театра додјељује се и слиједеће награде: Награду за најбољег глумца и глумицу, најбољег редитеља, за најбољи драмски текст или адаптацију, те награду публике “Најјачи аплауз”.

Из области књижевности додјељује се,  осим првог, и друга и трећа награда Конкурса за најбољу необјављену бајку афирмисаних ствараоца. Као и другу и трећу награду конкурса за најбољу необјављену бајку – категорија ученика завршних разреда основних школа.

ФЕДУ додјељује награде и за најбољи умјетнички рад из сликарства и кипарства, најбољи музички вокал и ауторску композицију, музичку представу те специјалне награде за наше најмлађе креативце.

Симе Милутиновића 15/4

Имејл: [email protected]

Тел . + 387 61 337 407

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj