Специјално признање Спортски догађај деценије - ЕYОF добили су Град Сарајево и Источно Сарајево

Специјално признање Спортски догађај деценије - ЕYОF добили су Град Сарајево и Источно Сарајево
  • 24 Jan, 2020

САРАЈЕВО, 23. јануара (ФЕНА) - Град Сарајево и Источно Сарајево добили су посебно признање за спортски догађај Декаде - ЕИОФ. Ово признање добио је Игор Гаврић, предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева.

Ово признање само је још један у низу показатеља велике организације ЕИОФ-а и важности овог спортског догађаја који се логистички и организационо може упоредити са "правом" Олимпијском игром. Такође, ЕИОФ је значајан показатељ функционалности државе, способности синхронизације активности различитих институција на основу обостраног интереса и жеље за успехом, међународним промоцијама и привлачењем туриста и туриста. По први пут су светски медији попут Нев Иорк Тимеса, Реутерс-а, АФП-а и многих других писали и објавили о ЕИОФ-у. 

Босанскохерцеговачки атлетичар Амел Тука и џудисткиња Лариса Церић проглашени су за најбољег спортисту и спортисткињу БиХ у 2019. години у избору Спортског савеза БиХ.

Тука је добио још једно у низу признања за изузетан резултат у прошлој години у којој је остварио један од најбољих резултата у историји бх. спорта освојивши сребрену медаљу у утрци на 800 метара на Свјетском првенству у Дохи.

Церић је такође наставила са одличним резултатима, а све је одушевила освајањем сребрене медаље на Европским играма у Минску које су биле уједно и Европско првенство.

Тука и Церић због обавеза нису могли присуствовати вечерашњој манифестацији у Народном позоришту Сарајеву, а у њихово име награде су преузели Јасмин Лигата, Тукин ПР менаџер и Аријана Јаха, генерални секретар Џудо савеза БиХ.

За најуспјешнијег тренера у протеклој години проглашен је Бранислав Црногорац (џудо).

Признање за најуспјешнију државну селекцију освојиле су сениорска мушка карате репрезентација БиХ и сениоски џудо микс  тим БиХ. Најуспјешнији клубови у мушкој конкуренцији су Столнотениски клуб "ХТ Еронет" Мостар и Теквандо  клуб Нови Град Сарајево, а у женској конкуренцији Кошаркашки клуб РМУ Бановићи.

Признање амбасадор спорта добили су рукометни репрезентативац БиХ Никола Прце и репрезентативац БиХ у сједећој одбојци Асим Медић, док је посебно признање "Мирза Делибашић" додијељено бх. кошаркашици Марици Гајић.

Најуспјешнији тренер у параолимпијским спортовима је Мирза Хрустемовић (сједећа одбојка). Награда за најуспјешнијег спортисту у параолимпијским спортовима припала је Ермину Јусуфовићу (сједећа одбојка), најуспјешнија државна селекција у параолимпијским спортовима је репрезентација БиХ у сједећој одбојци, док је најуспјешнији клуб у параолимпијским спортовима Клуб сједеће одбојке Спид Сарајево.

Најуспјешнија јуниорка у протеклој години је Анђела Самарџић, а јуниор Тони Милетић (јудо). Признање за најуспјешнијег јуниора у параолимпијским спортовима припала је Јасмину Бркићу (сједећа одбојка).

Специјално признање за врхунски резултат у 2019. години добили су Хамза Туруља (карате), Неџад Хусић (таекwондо) и Хамза Чајић (карате), а посебно признање за допринос спорту и остварене резултате у 2019 Азра Дедић и Хусеин Рамић.

Награде за животно дјело добили су Зденко Клепић, Џевад Шабета, Фадил Мешан, Влатко Главаш, Ибрахим Крехић, Мухамед Рамић, те постхумно Зејд Дукменић.

Посебна признања за публицистички рад додијељена су Аријани Сарачевић - Хелаћ, ауторицу филма"Босна" и Мухамеду Бикићу, аутору филма "Хасе".

Фото: Радио Сарајево

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj