Традиционални Бајрамски концерт у спектакуларном амбијенту Бијеле табије!

Традиционални Бајрамски концерт у спектакуларном амбијенту Бијеле табије!
  • 22 May, 2020

Град Сарајево, у сарадњи са Исламском заједницом у БиХ, организује  Бајрамски концерт који ће бити одржан у спектакуларном амбијенту Бијеле табије. Концерт ће, због пандемије коронавируса, бити одржан без присуства публике, али ће га гледаоци  моћи пратити на телевизији Хајат, првог дана Рамазанског бајрама у 17.30 часова.

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака истакао је да упркос изазовима које доноси пандемија, Сарајево чува традицију, обичаје и поштује различитости. Још једном је позвао грађане да током Рамазанског бајрама посебно поштују препоруке и мјере надлежних институција.

- Бајрам је вријеме лијепих жеља, сусрета, породице и дружења. Ове године као савјесни грађани морамо поштовати препоруке и мјере заштите, али ћемо уз духовну и традиционалну музику, илахије и касиде, ипак бити заједно, усмјерени једни ка другима са најљепшим жељама за нашу заједницу – навео је градоначелник.

Репертоар концерта припремљен је тако да сваки становник Сарајева, Босне и Херцеговине, али и бројна публика ван граница државе, пронађу дио себе у раскошној љепоти наше духовне музике, али и традиционалне народне пјесме. 

Гости и извођачи програма су хор Меџлиса Исламске заједнице Сарајево, међурелигијски хор Понтанима и група солиста “Ашик”. Специјални гости су младе умјетничке звијезде БиХ Елдин Хусеинбеговић, Армин Музаферија и Наида Краљић.

Посебно се радујемо учешћу оперне диве Аиде Чорбаџић која ће по први пут за овај Бајрамски концерт извести илахију “У дергјаху мог срца”.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj